Sadepäivän kunniaksi katselin keittiön hyllyjä. Sieltä silmiini osui avattu pikakahvijauhe Nescafe orginal -purkki. (Käytin sitä viimeksi alkukesästä kahvikakkuun, jonka leivoin agrologiksi valmistumisen johdosta työpaikalle). Aloinkin miettimään mihin muuhun kyseistä tuotetta voisi käyttää.

Inspiraationa kahvi-suklaaleivokseen toimi perusmokkapala resepti, jota on muokattu hieman. Ohjeesta valmistuu yhden pellillisen verran herkkua erityisesti kahvin ystäville.

 

Tarvikkeet

150 g voita/margariiniä

2 kananmunaa

1 1/2 dl maitoa

3 dl sokeria

4 1/2 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

3 rkl pikakahvijauhetta (Nescafe orginal)

2 tl  tummaa kaakaojauhetta

 

Kuorrutus

50 voita/margariiniä

200 g tomusokeria

1 rkl tummaa kaakaojauhetta

2 rkl maitoa

1 tl vaniljasokeria

 

Koristelu

Pikakahvijauhetta (Nescafe orginal)

Nompparellejä

 

Taikina

1. Sulata ja jäähdytä voi/margariini

2. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää maito

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munaseokseen

4. Lisää voi/margariini ja sekoita tasaiseksi taikinaksi

5. Levitä taikina leivinpaperin päälle uuninpellille.

6. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min.

​​

Kuorrutus ja koristelu

1. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa.

2. Sulata voi/margariini, lisää joukkoon kuivat aineet ja maito.

3. Sekoita tasaiseksi massaksi. Mikäli kuorrutus näyttää paksulta, lisää joukkoon maitoa pieninä erinä hyvin sekoittaen. Massasta on tarkoitus tulla helposti levitettävää, muttei kuitenkaan liian löysää

4. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle

5. Viimeistele leivos pikakahvijauheella ja nompparelleillä

6. Annan kuorrutuksen jähmettyä jonkin aikaa.

7. Nauti lopputuloksesta!

kahvi-suklaa%20leivos.jpg