Facebook hävikkiruokaryhmän keskusteluja selaillessa huomioni kiinnittyi keskusteluun, jossa ideoitiin reseptejä Lidl:n hävikkilaatikkoon liittyen. Idea on mahtava ja innostuin siitä itsekkin. Kävin perjantai aamupäivänä ostamassa paikallisesta Lidl:stä hävikkilaatikon. Lidl:n myymät hävikkilaatikot sisältävät hieman nuutuneita tai muuten ulkonäöltä ei niin myyntikelpoisia hedelmiä ja vihanneksia.

h%C3%A4vikkilaatikko.jpg

Ostamani hävikkilaatikko sisälsi 9 mandariinia, 200g pussin lehtikaalia,3 omenaa ja 2 paprikaa. 

 

Paprikoista toisen pakastin käyttö varten ja toisesta muokkasin pelottavan Halloween paprikan kurpitsalyhdyn tapaan!

thumbnail_IMG_20201030_194627.jpg

Halloween paprikalyhty

Karmea halloween kakku

Kakkupohja

2 Munaa

1/2 dl Sokeria

1 1/2 dl Vehnäjauhoja

1/2 dl Perunajauhoja

1 dl Mandariini mehua

1 1/2 tl Leivinjauhetta

1-2 rkl Kaakaojauhetta

Mandariinicurd

3 mandariiniä

4 dl Tomusokeria

2 Kananmunaa

75 g Voita tai margariinia

Koristeet

Kermavaahtoa

Nomparellejä

Kakkupohjan valmistus

1. Voitele kakkuvuoka.

2.. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. 

3. Vaahdota munat ja sokeri toisessa kulhossa kohkeaksi vaahdoksi

4. Siivilöi yhdistetyt kuivat aineet muna-sokerivaahtoon.

5. Paista kakkupohjaa 175 asteessa 20-25 minuuttia kunnes kakku on kypsä.

6. Anna jäähtyä ja kumoa pohja esim. sopivan kokoiselle lautaselle.

Mikäli kakkutaikina tuntuu löysältä, lisää siihen hieman jauhoja.

Mandariinicurd

1. Raasta pestyjen sitruunoiden keltainen kuoriosa. Halkaise sitruunat ja purista puolikkaista mehut (1 dl).

2. Sekoita kattilassa tomusokeri, sitruunamehu, sitruunankuoriraaste ja munat.

3. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja anna kypsyä hetken aikaa, kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu rasva joukkoon.

4.Sekoita sileäksi ja kaada puhtaisiin purkkeihin. Säilyy jääkaapissa 2–3 viikkoa.

Mandariinicurd suosittelen maistelemaan valmistuksena aikana. Omasta mielestäni tomusokerin ja voin määrää voisi pienentää hieman. Se kannattaa valmistaa etukäteen esim. vuorokautta ennen. Aikaisempi valmistaminen helpottaa kakkupohjan päälle levittämistä.

Kakun täyttäminen

1. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää kaakaojauhe, seekoita ja mauta oman maun mukaan.

2. Leikkaa kakkupohja kahteen kerrokseen.

3. Kostuta appelsiinimehulla

4. Lisää pohjan päälle mandariinicurd ja kermavaahto

5. Laita jäljelle jäänyt kakkupala kerroksen päälle.

6. Kostuta halutessasi päällimmäinen kakkupala

7. Koristele makusi mukaan

Anna tekeytyä hetken jääkaapissa ja nauti!

 

kakku.jpg

Karmea Halloween kakku

Mitä muuta tein hävikkilaatikon sisällöstä? Saas nähdä.