Joulua odotellessa tykkään leipoa erilaisia jouluaiheisia ja melko perinteisiä leivonnaisia. Itse tehty leivonnainen on erinomainen lahja toiselle. Itse leivoin tänä vuonna naapurina asuvalle mummolle taatelikakkua. Äitini löysi reseptin opiskelu aikoinaan ja sen leipominen on muodostunut joka vuotiseksi perinteeksi näin joulun alla.

Tässä taatelikakussa pääsin hyödyntämään ylijääneitä taateleita, muut reseptin tarvikkeet löytyvät suureksi osaksi kuiva-ainekaapista ja jääkaapista.

Ainekset

175 g Kivettömiä taateleita

2 dl Vettä

200 g Voita tai margariiniä

2 Kananmunaa

1 1/2 dl Sokeria

1 dl Kermaviiliä, hapanta kermaa, tai smetanaa

1 tl Vaniljiinisokeri

2 tl Soodaa

n. 3 1/2 dl Vehnäjauhoja (250 g)

Valmistusohje

1. Irrota taatelit toisistaan ja pilko niitä pienemmäksi. Laita kattilaan.

2.Lisää kattilaan vesi ja keitä taatelit pehmeäksi.Siirrä kattila pois levyltä ja lisää kuumaan seokseen rasva sulamaan.

3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

4. Lisää kermaviili ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu vaniliinisokeri ja sooda. Lisää lopuksi jäähtynyt taateli-rasvaseos.

5. Kysennä hyvin voidellussa kakkuvuuassa ensin 175 asteessa ja loppuvaiheessa 160 asteessa noin tunnin ajan.

Reseptistä saa tehtyä yhden ison kakun tai kaksi pientä kakkua. Se sopii hyvin pakastettavaksi ja maku vain paranee tekeytyessään!

taatelikakku.jpg