Rahkat ovat monipuolisia ja moneen käyttötarkoitukseen sopivia. Tässä ohjeessa hyödynnän kesällä pakastamia mansikoita sekä tarjouksesta löytämääni rahkaa  ja ananasta. Koristeena käytän joululta jääneitä suklaakonvehteja.

 

Tarvikkeet

1 prk Passion-vaniljarahka

1 rs Pakastemansikoita

1 prk Ananaspaloja säilykkeenä

2 dl Vispikermaa

Vaniljasokeria

Koristeeksi

 Suklaakonvehteja

Ohje

1.Sulata mansikat mikrossa

2. Vatkaa kerma sähkövatkaimella vaahdoksi kulhossa. 

3. Lisää vatkatun kerman joukkoon mansikat, ananaspalat ja rahka. Sekoita kaikki keskenään lusikalla.

4. Mausta rahka vaniljasokerilla.

5. Annostele rahka jälkiruokakulhoon ja koristele pieneksi pilkotuilla suklaakonvehdeilla

5. Nauti

IMG_20240213_091548.jpg

Vinkit

  • Rahkat soveltuvat moneen tarkoitukseen mm. kakun väliin täytteeksi, välipalaksi, aamupalaksi ja jälkiruuaksi jne. 
  • Rahkoja on yksinkertaista muuttaa esim. vegaaniseksi käyttämällä kasvipohjaisia tuotteita
  • Ravitsevamman rahkan saa lisäämällä rahkaan esim. kaurahiutaleita tai mysliä. Myös perusrahkan korvaaminen proteiinipitoisemmalla tuotteella on mahdollista
  • Entistä överimmän annoksen saa laittamalla jälkiruokakulhon pohjalle jäätelöä ja rahkan siihen päälle.