Viime julkaisusta on kulunut todella pitkään, kaikkiaan reilu 7 kk. Yksityiselämä on vienyt aikaa olen mm. nauttinut Suomen keväästä/kesästä & syksystä.
Tuona aikan tuli leivottua, mutta kuvat jäivät ottamat ennen syömistä. Edellä mainitut asiat ovat tunnetusti tekosyitä, eikä niiden vuoksi pitäisi jättää takaa-alalle itselle mieluista harrastusta.
Tämän kertainen resepti on todella yksinkertainen ja helppo valmistaa.
Tarvikkeet
Omenaa
Fariinisokeria
Voita
Siirappia
Vispikermaa
Lisäksi
Vanilijajäätelöä
Ohje
1. Kuori ja leikkaa omena/t kuutioiksi pannuun
2. Lisää sekaan siirappi ja fariinisokeri oman makusi mukaan. Laita edellisten sekaan pieni nokare voita ja loraus vispikermaa.
3. Lämmitä seosta liedellä välillä sekoittaen. Karamellisoidut omenat ovat valmiita, kun ne ovat hieman pehmenneet ja saaneet kullanruskean värityksen.
4. Pilko jäätelö annospaloihin.
5. Ota pannu pois liedeltä ja lisää omenat jäätelön päälle
6. Nauti maukkaasta jäätelöannoksesta
Vinkit
Omenan lisäksi karamellisointi onnistuu muillakin hedelmillä esim. päärynällä tai banaanilla.
Lisäämällä suolaa karamelliin saadaan aikaiseksi trendinäkin ollutta salted karamelliä.
Jäätelön sijaan voi käyttää esim. vaniljakastiketta.
Kommentit