Pari päivää sitten ruualta jäi yli peruna-purjo-porkkana-bataattisosekeittoa. Välttääkseni ruokahävikin, etsin yksinkertaista ohjetta kasvissosekeiton muuttamiseksi rieskaksi. Löytämäni resepti on peräisin kotikokki.net sivustolta ( linkki ohjeeseen https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/793657/Kasvissose%20rieska/). Resepti on toimiva ja soveltuu hyvin myös annoskoon muuttamiseen ongelmitta esim. kaksinkertaiseksi kertomalla kaikkien raaka-aineiden määrän 2.

Tarvikkeet 

2 dl Sosekeittoa

1 Kananmuna

2 dl Vehnäjauhoja

Suolaa

Ohje

1. Mittaa 2 dl sosekeittoa kulhoon

2. Lisää sosekeiton joukkoon kananmuna ja vehnäjauhot, sekoita, mausta oman maun mukaan. (Taikina jää melko löysäksi)

3. Nostele lusikan avulla takinasta kasoja pellille. Halutessaan haarukalla voi tehdä kuvioita rieskojen pintaan.

4. Paista 250 asteessa n. 10-15 min uunin tehosta riippuen tai kunnes pohja on saanut kauniin ruskean paistovärin.

5. Jäähdytä hieman ja nauti

Tarjoiluehdotus

Rieskan päälle sopii esim. sipaisu oivariiniä ja siivu juustoa.

rieska.jpg