Tortillataskujen idea on peräisin sosiaalisesta mediasta. Tutustuin tähän ensimmäisen kerran tällä viikolla kinuskikissa-nimisen blogin instragram tilillä. Kiinnostuin etenkin uudesta taittelutavasta ja halusin päästä itsekkin kokeilemaan sitä. Tein tänään launatai-illan iltapalaksi pari erilaista vesiota tortillataskuista. Niiden täytteeksi voi laittaa mitä itse vain haluaa. Niistä voi tehdä oman maun mukaan suolaisia ja makeita versioita.

Tasku 1

Kanttarellituorejuusto

Tonnikala 

Pilkottua keräsalaatti/paprikaa

Homejuustoa 

Leikkaa tortillaan säteen pituinen viilto esim. veitsellä. Täytä jokainen neljännes haluamallasi täytteellä. Käytin kanttarellituorejuustoa, tonnikalaa, salaatti/paprika ja homejuustoa. Taittelu aloitetaan kääntämällä tuorejuusto tonnikalan päälle, ne yhdessä käännetään salaatin/paprikan päälle ja lopuksi vielä homejuuston päältä.

Tasku 2

Felix chiliaioli + pilkottuja kaura-siemenpyöryköitä 2 kpl (Boltsi)

Pilkottua keräsalaattia/tomaattia

Kanaa

Hampurilaiskastiketta

Taittelu tehdään samaan tapaan, kuin tasku 1. Lukijoille neuvona, että kastikkeita ei kannata laittaa viimeiseksi, sillä ne saattavat valua yli.

tortillataskut.jpg

 

Taskujen taittelu avautuu paremmin katsomalla Kinuskissan instagram videon osoitteesta: https://www.instagram.com/kinuskikissa/