Yhtenä ilta tein maistuvaa tortillasalaattia.Salaatin teosta jäi yli jauhellihaa. Jauhelliha paistettiin pilkotun sipulin kanssa. Kypsä jauhelliha maustettiin  jauhellihamausteella, suolalla, ja chilijauheella. 

 

jauhelliha1.jpg

Ylijääneestä jauhellihasta valmistettiin seuraavana päivänä jauhellihakastiketta spagetin, tomaatin ja tuorekurkun kera.

Aineet jauhellihakastikkeeseen:

Ylijäänyttä jauhellihaa

Vehnäjauhoja

Vettä

Ruokakermaa

Mausteita ( jauhellihamauste, suolaa)

Sweet chili-kastiketta

Lisäksi

Spagettia

Tuorekurkkua

Tomaattia

Jauhellihakastikkeen valmistusohje:

1. Lämmitä ylijäänyt jauhelliha pannulla. Lisää sekaan vehnäjauhot ja vesi tilkka. Anna jauhojen kypsyä.

2. Lisää ruokakerma, mausteet ja sweet chili-kastike. Maustaminen kannattaa tehdä omaan makuun sopivaksi. Kastikkeeseen voi halutuessaan lisätä mukaan esim. erilaisia vihanneksi ja sieniä.

3. Tarpeen vaatiessa lisää vettä ja ruokakermaa. Veden lisääminen tasapainoittaa ruokakerman makua ja tekee kastikkeesta kevyemmän.

Spagetin keittäminen

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Mausta suolalla

2. Lisää spagetit veteen sekoita välillä. Sekoittaminen estää spagetteja tarttumasta toisiinsa kiinni.

3. Keitä määrästä riippuen 7-9 minuuttia. 

4. Valuta spagetit siivilässä tai lävikössä.

Tuorekurkku ja tomaatti voidaan pilkkoa valmiiksi spagetin kypsymistä odotellessa. Lisäke vaihtoehdot kannattaa valita oman maun mukaan. Ohjeessa käytetään melko klassista yhdistelmää.

Lopuksi jauhellihakastike, spagetti, tuorekurkku ja tomaatti asetellaan lautaselle ja nautitaan hyvästä ruuasta!

jauhelliha2.jpg