Vuosi 2023 oli tälle blogille hiljaisempaa aikaa. Ruokaa kyllä laitoin, mutta kuvia en saanut aikaiseksi ottaa. Tähän koetan tehdä muutosta vuonna 2024. Pyrin päivittämään blogia ainakin kerran kuukaudessa. Toivottavasti tässä onnistuen =)

Vuosi 2024 aloitetaan munakasrullalla. Munakasrullalevyn reseptin pohjana toimii Iltalehden kotikokki osiossa vuonna 2021 julkaistu resepti (https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/81d7af1a-e19b-46d5-9c4c-c6ea3b719033).

 

Tarvikkeet munakaslevyyn

5 dl Maitoa

5 kananmunaa

1,5 dl Vehnäjauhoja

Suolaa

Oreganoa

Grillausmaustetta

Täyte

400 g Jauhellihaa

200 g sipuli ja punainen paprika tuorejuustoa

1 pss Herne-maissi-paprikaa

1 sipuli

Jauhellihamauste

Suola 

Grillausmauste

Ohje munakaslevyn valmistamiseen

1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen

2.Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää mukaan jauhot, maito ja mausteet.

3. Sekoita taikina tasaiseksi

4. Paista uunissa n. 15 min

5. Ota munakaslevy pois uunista ja kumoa se toiselle leivinpaperille. 

6. Anna jäähtyä ennen täytteen lisäämistä.

Ohje täytteen valmistamiseen

1. Paista jauhelliha pannulla. Pilko mukaan sipuli ja lisää se jauhelihan joukkoon pannulle.

2. Lisää kypsään jauhellihaan mausteet oman maun mukaan. Anna jäähtyä

3. Kaada jäähtynyt jauhelliha kulhoon ja lisää siihen tuorejuusto sekä pussillinen herne-maissi-paprikaa.

4. Mausta ja maista täytettä omaan makuun sopivaksi.

5. Täytä jäähtynyt munakaslevy jauhellihatäytteellä. Kääri munakaslevy + täyte perus kääretortun tapaan.

6. Nosta valmis munakasrulla jääkaappiin tekeytymään vähintään pariksi tunniksi, jotta maut tekeytyvät.

Vinkkejä

  • Täytteeseen voi lisätä mitä vain. Suosittelen valmistamaan täytteen ennen munakaslevyn tekemistä jääkaappiin tekeytymään. Munakaslevy imee itseensä jonkin verran makua, joten täytteestä kannattaa tehdä hieman normaalia mausteisempi.
  • Munakasrullan levyä voi myös maustaa.
  • Sopii niin lounaaksi kuin välipalaksikin

IMG_20240113_183604.jpg