Siskoni inspiroimana päätin kokeilla riisinuudelien valmistamista. Kolmas kerta toden sanoin ja sain tehtyä maukkaan riisinuudeliannoksen! Riisinuudelit sopivat myös vatsalleni ja omaan makuun paremmin normaaleihin vehnänuudeleihin verrattuna
Tarvikkeet
Kukkakaali
Kesäkurpitsa
Suippopaprika
Riisinuudelia
Kasvisliemikuutio
Sipuli
Vesi
Kerma
Rypsiöljy
Paprikajauhe
Grillausmauste
Suola
Sweet chilikastike
Soijaa
Ohje
1. Pilko vihannekset paloiksi paistinpannulle. Lisää loraus rypsiöljyä ja paista kullan ruskeaksi
2. Lisää vihannesten joukkoon loraus vettä ja kermaa. Mausta ja Maista. Keitä vihennes-kerma-vesiseosta miedolla lämmöllä n. 5 - 10 min välillä sekoittaen. Kukkakaalien tulee pehmentyä hieman, eikä haittaa vaikka muut vihannekset menevät ylikypsiksi.
3. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi kasvisliemikuution kanssa. Lisää riisinuudelit ja keitä niitä n. 2 minuuttia. Kaada vesi pois ja nosta ne vihannesten joukkoon pannulle. Sekoita.
4. Tarkista maku ja nauti
Vinkki
Riisinuudelien veden voi keittää valmiiksi vedenkeittimessä.
Kyseistä annosta saa kätevästi muokattua lisäämällä joukkoon esim. kanaa tai muita vihenneksia.
Maustaminen kannattaa tehdä vähitellen usein maistaen oman maun mukaiseksi. Suosittelen kuitenkin käyttämään vakiomausteena soijaa ja sweet chilikastiketta (sopivat ainakin omaan makuun)
Kommentit