Tällä viikolla vietetään ruokahävikkiviikkoa! Siitä on uutisoitu mm. Iltalehdessä https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/4434ee39-64c1-45b9-8cbe-45ce17bf36a9 ja Ylellä https://yle.fi/a/74-20113259. Artiikelit antavat hyvää ylestietoa ruokahävikkiin liittyen.
Ohjeistukset ruokahävikin vähentämiseen suhteen ovat melko yksinkertaisia ja maalaisjärjellä ajateltavissa.
Ohjeistuksen lisäksi meidän tulisi luottaa enemmän makuaisteihimme eikä vain katsoa tuotteista ainoastaan parasta ennen tai viimeinen käyttöpäivän päiväyksiä. Hyvänä ohjenuorana voidaan pitää "Katso, Haista ja Maista". Tiivis tietopaketti tähän liittyen löytyy saa syödä sivuston artikkelista:https://www.saasyoda.fi/viimeinen-kayttopaiva-ja-parasta-ennen.
Omalla kohdalla yksi yksinkertaisimmista asioista ruokahävikin vähentämiseen liittyen on tehdä ostoslista tai vähintäänkin pientä hahmotelmaa kaupalla käyntiä varten.
Pakastimen hyödyntäminen helpottaa ja tuoden samalla mukanaan myös pientä lisähaastetta. Kovin herkästi tulee vain laitettua uusimmat ostokset päälimmäiksi sen enempää miettimättä. Näin tapahtui itselleni viimeksi kesällä.
Ruuanlaitto on mukavaa puuhaa. Suosin yksinkeraisuutta sekä mahdollisimman pitkälti kotimaisia raaka-aineita. Kiireisinä aikoina hyödynnän myös puolivalmiita tuotteita, niin kotimaisia kuin ulkomaalaisiakin. Tässäkin suunnitelmallisuus on kaiken a ja o.
Blogissa julkaisemiani reseptejä pidän yksinkeraisen maukkaina, antaen samalla lukijalle vapauden testata ja muokata niitä omaan makuprofiiliiin sopivaksi. Ruuanlaiton ei pidä olla pakkopullaa vaan innostava asia, jota voidaan tehdä yksin tai yhdessä esim. perheeen kanssa.
Kommentit