Raparperin satokausi on nyt käynnissä. Siitä innostuneena selailin raparperiin liittyviä reseptejä. Arlan sivulla huomioni kiinnittyi hyvin yksinkertaiseen reseptiin, jonka aineikset löytyvät monen keittiökaapista. Reseptistä tulee n. 30 kpl keksejä.
Linkki alkuperäiseen reseptiin https://www.arla.fi/reseptit/raparperi-kaurakeksit/.
Tarvikkeet
150 g Voita
1 dl Sokeria
2 dl Kaurahiutaleita
2 dl Vehnäjauhoja
1 l Raparperin varsia
Ohje
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen
2. Pilko raparperin varsia 1-2 cm paksuisiksi paloiksi
3. Vaahdota voi ja sokeri
4. Sekoita kaurahiutaleet ja vehnäjauhot omassa kulhossaan ja lisää ne vaahdotetun voisokeri seoksen joukkoon. Sekoita
5. Muotoile takinasta pieniä pyöreitä palloja leivinpaperilla vuoratun pellin päälle
6. Laita painetun pikkuleivän päälle pala raparperiä
7. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia. Keksien tulee olla kullanruskeita
8. Jäähdytä leivinpaperin päällä. Ovat aluksi varsin pehmeitä. Jäähtyessään koostumus muuttuu mukavan rapeaksi.
9. Nauti
Kommentit